lördag, januari 31, 2009

Jag kokar ägg

...i ett kök, och marmelader i ett annat. Fantastiskt husligt, eller hur?
Happenings har hänt, ja inte så många, men det var jättetrevligt att träffa E. som jag bara haft telefon och mail-kontakt med tidigare. Hon kom ned med maken L. och köpte sig en liten studio. Tyvärr har jag inte sett den ännu (arbete är oftast i vägen!!), men Mr. tyckte de gjort ett bra köp. Det är sällsynt att man träffar nya människor som man känner kan bli goda vänner, kanske är det för att man med åldern blir luttrad....och inte gitter som för. Hursom hoppas jag att E. och L. har möjlighet att komma ned till södern ofta, för de var trevliga och entusiastiska, vilket inte alltid är en helt given kombination. Kanske kan vi också hjälpa varandra med referenser för uthyrningar. Hellre det än bittra konkurrenter!

Marmeladerna är av citrus-art. Jag trodde jag plockade mandariner, men det var blandat, så det blir en mandarin-variant, och en av något litet beskt, med en citron i bara för att jag hade en....
För varje gång jag syltar och har mig blir jag karskare. Struntar i mått och gör vad fasen jag vill! Hittills har det gott bra, men......Wish me luck!
Äggen kokar gröna! Jag återkommer.

6 kommentarer:

Country Girl sa...

Oo! Marmelad... Jag tog sista hallonskvätten imorse på mitt rostade hembakade (vill bara poängtera att jag också pysslar och är huslig..hehe) bröd. Jag saknar din äppelmarmelad mest. Den var helt outstanding!

Vad kul att det kommer ner nytt trevligt folk till Vence! Visst blir man allt mer kräsen när det gäller det mesta, inte minst vänner (och makar). Man vet att ens eget sällskap är det bästa och andra måste nå upp till det, haha!

Danette sa...

Så sant som det är sagt! jag skall spara litte äpplemarmelad till dig. Och inser att det blev alldeles för lite av de jag gjort nu, så det är bara att bita ihop och göra mer. Var det mandarin som var en favorit?

Country Girl sa...

Ooja, mandarin och citron, all citrus förutom grape älskar jag...
Du måste tala om hur du gjorde äppelmarmeladen så jag kan försöka själv, jag vill fylla källaren med marmeladburkar (jag sparar och diskar ur varenda glasburk nuförtiden!). Visst hade du väl den där fantastiska kanelen i också? Kokade du med en hel bit i eller rev du?

Danette sa...

Javakanelen från Kivik hade jag malt i en gammal elektrisk kaffekvarn jag har till curry och dylikt. Recepet skall jag försöka erinra mig....den VAR god, n'est pas?

Country Girl sa...

Fantastique! En aning av nirvana...

Anonym sa...

Och en annan Ylva sa att enda gangen i hela mitt liv som jag gjort citrus marmelad (kan faktisk inte ens komma ihag vad for citrus) .... har nagon hort talas om 'citrus-cement'? Det uppfann jag da. Jag snalade da inte pa sockret ska jag be att fa tala om. Men aven citrusjuice blir mattad sa smaningoom.... Naa! Tragen vinner da tamejfan inte alls.