ser ut att ha blivit lite lös. Så går det när man snålar med socker! Men eftersom kära väninnan blivit lovad någon burk finns ingen annan lösning än att börja om...plocka, fixa och dona. Det är helt OK dock, jag lyssnar på klassisk radio, och bryr mig inte om att allt blir klibbigt och dant. Min skam är att jag är lat, och inte gitter skrapa av gamla etiketter. Synd, för jag skulle vilja ha energig att måla rara små etiketter à la yesteryear, virka söta små lock-överdrag etc. etc... Nämnde jag lat? Never mind, marmeladen blir ju (oftast) delikat, och ibland skriver jag faktiskt t ex. "Viktoria", eller "Lyckans Krusbär".....det får duga.
Vad som inte duger däremot är något jag funderat på länge; Varför varför, verkar de flesta människor som reser utomlands leva i tron (och förhoppningen) att allt skall vara billigare än hemma i världens bästa Sverige? Jag hör det gång efter annan, och blir lika störd varje gång. Är det det som gör att utlandet lockar? Att det är billigare än hemma, och att man följaktligen "tjänar" på sin semester? Jag bara undrar....
Mitt tangentbord trilskas, så jag skall ta fram tålamod, ficklampa......
9 kommentarer:
Kära du, jag tar gärna emot lös mandarinmarmelad också... Och du, du är inte lat för att du inte virkat små locköverdrag...
Inte är det väl billigare ute på kontinenten? Tjaa, vinet kanske, men mat och boende är väl lika kostsamt?
//Marmeladäterskan
Jovisst är det så at det inte är billigare. Vad jag menade var att det för de flesta verkar vara det som "gör" semestern, att kunna köpa och göra samma saker som hemma, fast billigare. Tanken är väl att man gör som man vill, eller har råd med. Att inte ha råd betyder ju att man inte har råd, så då kan man ju stanna hemma där det är billigare...eller åka till ett u-land....Jag sparar den rinniga till dig då!
För en del människor är det väldigt viktigt att de känner att de "tjänat" något, även om de antagligen inte gjort det. People are strange...
Ja, spara du den rinniga.. Jag får göra en grop i mackan så den håller sig på plats, haha!!!
Kan man inte koka om den med mer socker?
Svar; vet ej. Hade hälften syltsocker i......
Aja baja, inte fuska så med recepten... Snålheten bedrar visheten vet du väl.
Mja...denna gången tänkte jag på sockret, och höfterna, tänderna....
Men så mycket marmelad äter inte ens jag att jag behöver oroa mig för midjemåttet...( Eller gör jag kanske det? ) Och tänderna bortsar man ju! I med sockret! Tänk på hållbarheten!
Will do!!
Ärdu redan klar med Sugar!? Berätta! Vad tyckte du?
Skicka en kommentar